Foto av Lammcigarrer med harissasås från WW ViktVäktarna

Lammcigarrer med harissasås

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Harissa är en chilipaste från norra Afrika. Här får den smaksätta såsen till dessa fina och goda lammknyten.

Ingredienser

Lammfärs 20%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 msk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Persilja

3 msk, bladpersilja

Tomater, passerade

2 msk, 2 msk

Tomatpuré

1 msk

Filodeg

6 platta(or)

Ägg

1 st

Fraiche 8%

2 dl

Harissapasta

½ msk

Sallad

100 g, blandad sallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Finhacka löken och bryn i hälften av margarinet. Riv moroten grovt och lägg ner i stekpannan. Riv i vitlök. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Blanda i oregano och paprikapulver. Hacka persiljan och rör i tillsammans med passerade tomater och tomatpuré. Låt färsen puttra tills det mesta av vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar. Vik ett ark filodeg på hälften på längden. Lägg en klick färs på kortsidan och vik in kanterna. Pensla kanterna med ägg och rulla ihop till cigarrer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resterande margarin. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de är gyllenbruna. Rör samman fraiche och harissa. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera cigarrerna med harrisasås och sallad.