Lammcigarrer med harissasås
14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Harissa är en chilipaste från norra Afrika. Här får den smaksätta såsen till dessa fina och goda lammknyten.
Ingredienser
Lammfärs 20%
500 g
Lök
1 st, gul/gula
Margarin flytande 80%
2 msk
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Oregano
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Persilja
3 msk, bladpersilja
Tomater, passerade
2 msk, 2 msk
Tomatpuré
1 msk
Filodeg
6 platta(or)
Ägg
1 st
Fraiche 8%
2 dl
Harissapasta
½ msk
Sallad
100 g, blandad sallad