Foto av Lammcurry med fruktig couscous från WW ViktVäktarna

Lammcurry med fruktig couscous

22
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lammcurry med orientaliska influenser. Serveras med couscous och syrliga morötter.

Ingredienser

Lammfärs 20%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Curry

2 tsk, ras eller hanout

Couscous, okokt

2 dl

Olivolja

½ msk

Pistagenötter

½ dl, skalade

Mandelspån

1 msk

Torkad frukt

5 bit(ar), ca ½ dl

Cashewnötter

½ dl, pistagenötter

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 st

Persilja

½ dl

Instruktioner

  1. Hacka löken fint och bryn den i 1 msk olja i en stekpanna, pressa i vitlök. Lägg i lammfärs och stek den smulig. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningar och kryddor. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka couscous tillsammans med ½ msk olja. Fluffa upp couscous med hjälp av en gaffel. Rosta nötter i en varm stekpanna. Skär frukten i mindre bitar. Blanda i frukt och nötter i couscous. Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Blanda morötterna med ½ msk olja och pressa i citronsaften. Krydda med salt och peppar. Strö till sist över hackad persilja. Servera lammcurryn tillsammans med den fruktiga couscousen och de syrliga morötterna. Tips! Ras el hanout är en Marockansk kryddblandning som du hittar i välsorterade livsmedelsbutiker.