Foto av Lammfärsgratäng med fetaost och oliver från WW ViktVäktarna

Lammfärsgratäng med fetaost och oliver

13
13
11
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lammfärs, oliver, aubergine, rosmarin och salladsost – en riktig drömkombo!

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Lammfärs 15%

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Rosmarin

1 msk, hackad

Potatis

400 g

Zucchini (squash)

1 st

Cocktailtomater

250 g

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Salladsost (feta) 10%

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva aubergine tunt. Salta och låt ligga en stund.
  3. Värm olja i en djup panna och bryn färsen. Pressa i vitlök och blanda ner krossade tomater, vatten, buljongtärning och rosmarin. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva potatis och zucchini tunt med mandolin eller en osthyvel.
  5. Varva potatis, aubergine och zucchini med köttfärssåsen så du får 2 lager av varje. Toppa med tomater, oliver och ost. Sätt in i ugnen minst 30-40 minuter.

Anteckning

Vi fattar att även du som inte äter kött vill laga denna rätt och det göra du bäst med 2 dl belugalinser. Koka dem hastigt och koka sen med det andra. Och krydda gärna på lite extra!