ViktVäktarna - Lammfärssoppa med rotfrukter och bönor

Lammfärssoppa med rotfrukter och bönor

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt mättande, mustig och god lammfärssoppa som praktiskt taget lagar sig själv. Smaken av gulbetor gör soppan extra söt och smakrik, ett bra trick att ta till lite varstans (varför inte i en klassisk köttfärssås?). Och så toppar vi soppan med en klick fräsch yoghurt med salladsost, hur gott som helst är det!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Gulbeta

2 st

Savoykål

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Lammfärs 15%

400 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, eller blandade bönor

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

2 st

Rosmarin

1 tsk

Kinesisk soja

1 tsk

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Salladsost (feta) 10%

100 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla purjo och hacka vitlök fint. Skala och tärna betorna. Strimla kål.
  2. Värm olja i en gryta och fräs purjo några minuter under omrörning. Blanda ner vitlök, betor och färs och låt steka med en stund.
  3. Tillsätt kål, sköljda och avrunna bönor, vatten, buljongtärningar och rosmarin i grytan. Låt koka upp och sedan sjuda 10-15 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
  4. Blanda yoghurt och smulad ost.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med yoghurtsås och hackad persilja.