Lammfärssoppa med rotfrukter och bönor
12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt mättande, mustig och god lammfärssoppa som praktiskt taget lagar sig själv. Smaken av gulbetor gör soppan extra söt och smakrik, ett bra trick att ta till lite varstans (varför inte i en klassisk köttfärssås?). Och så toppar vi soppan med en klick fräsch yoghurt med salladsost, hur gott som helst är det!
Ingredienser
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Gulbeta
2 st
Savoykål
1 klyfta(or)
Olivolja
2 tsk
Lammfärs 15%
400 g
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, eller blandade bönor
Vatten
1 liter
Köttbuljongtärning
2 st
Rosmarin
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Turkisk yoghurt 10%
1 dl
Salladsost (feta) 10%
100 g
Bladpersilja
1 knippe(n)