ViktVäktarna - Lammfilé med örtig couscoussallad och tahinidressing

Lammfilé med örtig couscoussallad och tahinidressing

11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig lammrätt som smakar mer komplicerad än den är (psst, den är faktiskt busenkel!). Couscoussallad med rostade, kryddiga kikärter, en massa goda örter och granatäpple, marinerat och perfekt stekt lamm, tahinidressing, rostade kikärter och tortillachips. Det är så mycket godsaker på detta fat så att vi är helt säkra på att denna rätt kommer bli en ny storfavorit hos många!

Ingredienser

Lammfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Kanel

1 tsk

Koriander

1 tsk, torkad

Vitlök

2 klyfta(or)

Granatäppelsirap

2 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Rapsolja

2 tsk

Couscous okokt (100% fullkorn)

3 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Gurka

1 st

Mynta

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Persilja

1 knippe(n)

Granatäpple

200 g, kärnor

Citron

1 st

Tortillabröd

3 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Tahini, med salt

1 msk

Pinjenötter

20 g, rostade

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en plastpåse och blanda ner olja, 1 tsk spiskummin, kanel, koriander, finriven vitlök och 1 msk av granatäpplesirapen. Förslut och skaka så att allt kött täcks av marinaden och låt ligga i kylen 1-4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skölj av kikärterna och klappa dem helt torra med hushållspapper. Blanda med rapsolja, ½ tsk salt och resterande spiskummin. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 30 minuter.
  4. Koka couscous, med buljongtärningen, enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hetta upp en panna och stek lammfiléerna runt om i sin marinad. Sätt in i ugnen ca 15 minuter tills köttet är så genomstekt du önskar (58° för medium). Låt vila 10 minuter.
  6. Tärna gurka och hacka örter. Fluffa upp couscousen och blanda ner gurka, hälften av granatäpplekärnorna och nästan alla örter. Pressa ½ dl citronsaft och blanda ihop med granatäpplesirapen, blanda ner i couscoussalladen.
  7. Skär tortillabröden i trianglar och sprid ut på en plåt. Rosta i ugnen tills de fått fin färg.
  8. Skiva upp lammet tunt.
  9. Blanda ihop yoghurt och tahini och vispa ev i en skvätt vatten för lösare konsistens.
  10. Lägg ut tortillachipsen på ett fat och fyll på med couscous, lammet, resterande granatäpplekärnor och rostade pinjenötter. Ringla över tahinidressingen och toppa med resterande örter.