Lammfilé med örtig couscoussallad och tahinidressing
11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig lammrätt som smakar mer komplicerad än den är (psst, den är faktiskt busenkel!).
Couscoussallad med rostade, kryddiga kikärter, en massa goda örter och granatäpple, marinerat och perfekt stekt lamm, tahinidressing, rostade kikärter och tortillachips. Det är så mycket godsaker på detta fat så att vi är helt säkra på att denna rätt kommer bli en ny storfavorit hos många!
Ingredienser
Lammfilé
600 g
Olivolja
1 msk
Spiskummin
2 tsk
Kanel
1 tsk
Koriander
1 tsk, torkad
Vitlök
2 klyfta(or)
Granatäppelsirap
2 msk
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Rapsolja
2 tsk
Couscous okokt (100% fullkorn)
3 dl
Kycklingbuljongtärning
1 st
Gurka
1 st
Mynta
1 knippe(n)
Dill
1 knippe(n)
Persilja
1 knippe(n)
Granatäpple
200 g, kärnor
Citron
1 st
Tortillabröd
3 medelstor(t)/medelstora
Grekisk yoghurt 0%
1 dl
Tahini, med salt
1 msk
Pinjenötter
20 g, rostade