Foto av Lammfilé Pasqua från WW ViktVäktarna

Lammfilé Pasqua

8
8
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt lammfilé med ugnsrostade grönsaker och en krämig sås med vitlök och basilika. En rätt som förgyller även den gråaste dagen!

Ingredienser

Lammfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 msk

Potatis

6 st

Zucchini (squash)

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

2 st

Olivolja

1 msk

Oregano

1 tsk

Vitlök

5 klyfta(or)

Vatten

1 dl

Grönsaksfond

1 tsk

Fraiche 8%

4 msk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Krydda filén med salt och peppar och stek den i margarin ien stekpanna. Skiva potatis, squash, lök och tomater. Lägg alltsammans i en smord form. Ringla över olja, krydda med oregano, salt och peppar. Rör om. Stek i ugn, 225° ca 35-40 min. Dela vitlöksklyftorna på mitten, lägg dem i vatten och låt puttra 3-4 min. Tag upp klyftorna, skala. Tillsätt några droppar grönsaksfond till vitlöksvattnet. Mixa vätskan och vitlöksklyftor, använd gärna en stavmixer. Häll tillbaka i grytan, tillsätt fraiche och basilika. Smaksätt med salt och peppar.