Foto av Lammracks med rostad vitlökssås från WW ViktVäktarna

Lammracks med rostad vitlökssås

21
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Läckra, lyxiga lammracks med rostad vitlökssås, balsambräserade svartrötter och vildris.

Ingredienser

Lammkotlett (fett bortskuret)

350 g, el. lammracks

Margarin flytande 80%

3 tsk

Ris, okokt

1 dl, gärna vildris

Svartrot

4 st, skalade och i bitar

Vitlök

5 klyfta(or), skivade

Rosmarin

1 krm

Schalottenlök

1 st, skivad

Palsternacka

½ medelstor(t)/medelstora, finhackad

Vin, vitt torrt

2 dl

Köttbuljong

3 dl, ox eller kalv

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Balsamvinäger

½ dl

Honung, flytande

2 msk

Instruktioner

  1. Bryn lammracksen i 1 tsk margarin, ugnsbaka dem i 150° i ca 15 min eller tills innertemperaturen i köttet har kommit upp i 57°. Vira in i folie och låt vila en stund. Koka riset. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i 3 min. Stek vitlök gyllenbrun, tillsätt rosmarin, schalottenlök och palsternackan. Fräs ytterligare någon minut, häll på vinet och låt det koka in i grönsakerna. Häll på buljongen, låt koka 15 minuter och sila därefter. Häll i grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter, red av med redning, smaka av med salt och peppar. Koka upp balsamvinäger, 2 tsk margarin och honung. Lägg ner svartrötterna och brässera dem i en traktörpanna under lock ett par minuter. Skiva upp lammracksen och lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga tillbehör.