Lammracks med rostad vitlökssås
21
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Läckra, lyxiga lammracks med rostad vitlökssås, balsambräserade svartrötter och vildris.
Ingredienser
Lammkotlett (fett bortskuret)
350 g, el. lammracks
Margarin flytande 80%
3 tsk
Ris, okokt
1 dl, gärna vildris
Svartrot
4 st, skalade och i bitar
Vitlök
5 klyfta(or), skivade
Rosmarin
1 krm
Schalottenlök
1 st, skivad
Palsternacka
½ medelstor(t)/medelstora, finhackad
Vin, vitt torrt
2 dl
Köttbuljong
3 dl, ox eller kalv
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Majsstärkelse (redning)
2 tsk
Balsamvinäger
½ dl
Honung, flytande
2 msk