Foto av Lammspett med kokos från WW ViktVäktarna

Lammspett med kokos

12
Points®
Total tid
2 tim 17 min
Förberedelse
2 tim
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Goda lammspett med scharlottenlök och cocktailtomater att grilla under härliga sommarkvällar.

Ingredienser

Lammstek (fett bortskuret)

500 g

Schalottenlök

16 st, små

Cocktailtomater

32 st, röda och gula

Sweet chilisås

4 msk, mango och ananas

Ris, kokt

6 dl, gärna fullkorn

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, 1/2 dl finhackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk finhackad

Japansk soja

3 msk, ketjap manis

Citron

1 st, 2 msk saft

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Kokosflingor torkade

4 msk

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, ca 1x1 cm. Blanda samman finhackad lök, vitlök, ketjap manis, citron, sambal och kokos till en marinad i en stor skål. Lägg ner köttet och låt det marinera i kyl minst 2 timmar. Sätt ugnen på grill 250°. Trä upp kött, tomater och schalottenlök på blötlagda grillspett. Krydda med salt och peppar. Grilla spetten i ugn 225° ca 3 minuter per sida. Servera med nykokt ris och chilisås.