Foto av Lammstek med pisto från WW ViktVäktarna

Lammstek med pisto

9
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lammstek som marineras med örter, vitlök och honung. Serveras med pisto - en spansk variant på ratatouille.

Ingredienser

Lammstek (fett bortskuret)

800 g

Rosmarin

1 kruka(or)

Timjan

2 knippe(n)

Hönsbuljongtärning

2 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Honung

1 msk

Citron

1 st

Potatis

3 st

Tomat

2 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

2 st

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Finhacka rosmarin och timjan, lägg i en skål. Smula över buljongtärningarna. Lägg i pressad vitlök, honung, citronzest, citronsaft och flingsalt. Blanda ihop allt och klappa in lammsteken ordentligt med marinaden.
  3. Dela potatis och tomater i klyftor, skala och grovtärna zucchini, skala och grovstrimla rödlök och skär paprikan i stora bitar.
  4. Lägg potatis och grönsakerna i en ugnsplåt, häll över all överbliven marinad och olivoljan, blanda runt. Lägg ett ugnsgaller över plåten och placera lammsteken på. Sätt in allt i mitten av ugnen. Efter 10 minuter, sänk temperaturen till 110 grader och stek lammet tills den är 55 grader i innertemperatur. Ta ut lammet och låt vila 20 minuter på en skärbräda.
  5. Grilla under tiden grönsakerna på högsta värmen tills de fått ordentligt med färg. Skiva upp lammet, lägg upp på ett fat och servera grönsakerna till.

Anteckning

Köp lamm på hösten. Då smakar de bäst.