Foto av Lammstek med salsa verde från WW ViktVäktarna

Lammstek med salsa verde

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
45 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lammstek med pressad potatis och en supergod salsa av vitlök, kapris, dijonsenap och persilja. Servera gärna en härlig sallad till.

Ingredienser

Lammstek (fett bortskuret)

500 g

Citron

½ st, saft

Rosmarin

2 msk, färsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Potatis

1200 g

Kapris

1 msk

Saltgurka

100 g

Olivolja

2 tsk

Senap (dijon)

1 msk

Persilja

1 dl

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Gnid in lammsteken med pressad citron och 3 grovt krossade vitlöksklyftor samt rosmarinkvistar. Salta och peppra generöst. Sätt in steken i 175° och sänk temperaturen till 110°. Stek i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 55°. Koka potatisen och låt de ånga av. Hacka eller kör samman 1 vitlöksklyfta, kapris, gurka, olja, senap, persilja och balsamvinäger i en mixer, det skall bli en grov salsa så hacka inte för mycket. Smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet, servera med pressad potatis och salsan. Tips: Det är gott att hacka med några sardeller i salsan.