Långjästa pizzor med fraiche och tapenade
12
Points®
Total tid
13 tim 15 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Vad jobbigt det låter med långjäst deg, tänker du kanske? Men det är faktiskt busenkelt och handlar bara om planering. Tänk själv att komma hem trött en fredagskväll och plocka fram ett gäng långjästa (och därför extra smakrika) degar ur kylen och ha lyxig pizza klar i ett nafs!
Ingredienser
Vatten
4 dl
Jäst
4 g, färsk
Vetemjöl
475 g, proteinrikt, t ex manitoba cream
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Oliver i saltlag
1 dl, gröna
Kapris
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Olivolja
1 msk
Citron
1 klyfta(or)
Svartkål
¼ st, ca 4 stora blad
Lök
2 st, röd/röda
Fraiche 5%
2 dl
Solroskärnor
2 msk