ViktVäktarna - Långkokt biff- och böngryta

Långkokt köttgryta med bönor

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett härligt långkok kan förgylla vilken söndag som helst! Servera med ris eller något smarrigt bröd.

Ingredienser

Matlagningsvin, rött

2 dl

Japansk soja

1 msk, kinesisk

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Paprikapulver

1 msk, rökt

Cayennepeppar

2 krm

Ingefära

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Socker

1 krm

Lök

1 st, gul/gula

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Bog/märgpipa, nöt

600 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Koka upp matlagningsvin, soja och vatten. Smula ner buljongtärning och smaka av med paprikapulver, cayenne, ingefära och socker.
  2. Skala och skiva lök och två morötter i stora bitar. Lägg kött och grönsaker i en gryta och häll på skyn. Koka på svag värme minst en timme under lock. Dra isär köttet med två gafflar och tillsätt sedan sköljda och avrunna svarta bönor. Låt allt bli varmt.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala och hyvla resterande morötter och servera till.