Langosvåfflor med räkor, västerbottenskräm och picklad lök
8
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du tittar på svaret till en av livets stora frågor – alltså vilket som är godast av våfflor och langos. Och svaret är båda! Vi slängde nämligen in en langos i ett våffeljärn och den är frasig, den är gosig och den är mycket enklare att göra än alla andra langosar! Sen toppade vi den med en västerbottensostkräm, räkor, rom, picklad rödlök och gräslök och var mycket nöjda med vårt resultat. Något alla med våffeljärn och langosdrömmar måste testa helt enkelt.
Ingredienser
Potatis
1 st
Vatten
1 dl, 37°
Jäst
¼ pkt
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 dl
Picklad lök
1 medelstor(t)/medelstora, 1 rödlök, 1 ½ dl vatten, 1 dl socker och ½ dl ättikssprit 12%
Grekisk yoghurt 0%
1½ dl
Västerbottensost
2 dl, riven/rivet
Skalade räkor
200 g
Stenbitsrom (caviar)
75 g
Gräslök
1½ msk, hackad
Rapsolja
1 tsk