ViktVäktarna - Lasagne al forno

Lasagne al forno

11
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne al forno – en klassisk lasagne med färs, krossade tomater och rotfrukter serverad tillsammans med en tomatsås. För vem tackar nej till extra sås?

Ingredienser

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Vetemjöl

4 msk

Mjölk 0,5%

8 dl

Ost riven 17%

1 dl, lagrad prästost

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Krossade tomater

2 förp, à 400 g

Lasagneplattor, torkade

12 st

Salvia

1 msk

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka rotfrukter, lök och vitlök.
  2. Vispa ut mjöl i lite av mjölken.
  3. Koka upp resterande mjölk och häll på mjölblandningen, låt sjuda 5 minuter. Tillsätt ost, salt och peppar och ta från värmen.
  4. Värm olja i en panna och fräs grönsakerna ett par minuter. Tillsätt färs och låt den steka med tills den är smulig. Tillsätt hälften av de krossade tomaterna och låt det sjuda utan lock ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 180°.
  6. Varva köttfärssås, ostsås och plattor i en ugnsfast form, avsluta med ostsås. Sätt in i mitten på ugnen 30-40 minuter.
  7. Koka upp och reducera resterande krossade tomater i stekpanna till hälften. Smaka av med salt, peppar, salvia och basilika.
  8. Servera lasagnen med tomatsåsen.