Foto av Lasagne al forno från WW ViktVäktarna

Lasagne al forno

11
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne al forno - en klassisk lasagne med färs, krossade tomater och rotfrukter. Gott och praktiskt, eftersom den sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Mjölk 0,5%

10 dl

Vetemjöl

4 msk

Ost riven 17%

4 msk

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

8 dl

Lasagneplattor, torkade

12 st, gärna fullkorn

Salvia

1 msk

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka rotfrukter, lök och vitlök fint, gärna i en mixer/matberedare. Häll mjölk och mjöl i en kastrull, låt det koka upp under omrörning och sedan koka sakta i 5 minuter. Rör i ost, smaka av med salt och vitpeppar och ställ åt sidan. Hetta upp oljan och stek färsen smulig under omrörning. Tillsätt rotfrukter, lök och vitlök, låt det fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt hälften av de krossade tomaterna och låt det koka sakta utan lock i ca 30 minuter. Varva vit sås, plattor och köttfärssås i en ugnsfast form. Tillaga i mitten på ugnen, 180° i 30-40 minuter. Reducera 4 dl krossade tomater i stekpanna till hälften. Smaka av med salt, peppar, salvia och basilika. Servera lasagnen med tomatsåsen.