ViktVäktarna - Lätta skinklådan

Lätta skinklådan

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gratinerad rökt skinka och potatis, med mild kryddning, är en given hit hos barnfamiljen!

Ingredienser

Potatis

800 g, mjölig

Lök

2 st, gul/gula

Skinka

300 g, rökt

Margarin flytande 80%

1 tsk

Timjan

2 tsk, 1-2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis och lök och strimla ganska grovt. Tärna eller strimla skinka.
  3. Varva potatis, lök och skinka i en smord ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och timjan. Häll på matlagningsgrädde och strö över ost.
  4. Sätt in i ugnen och grädda i ca 45 minuter tills rätten fått fin färg och potatisen känns klar.