Foto av Lättlagad fisksoppa med räkor från WW ViktVäktarna

Lättlagad fisksoppa med räkor

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En otroligt snabblagad fisksoppa, men ack så god! Smakkombinationen är klockren med torsk, räkor och vin.

Ingredienser

Fiskbuljong

2½ dl

Vin, vitt torrt

½ dl

Purjolök

1 bit(ar)

Morot

½ medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Vetemjöl

¼ msk

Torsk

150 g

Skalade räkor

1 dl

Gräslök

1 msk

Instruktioner

  1. Koka upp buljong och vin i en kastrull. Lägg i strimlad purjo och morot i slantar, sjud tills de är mjuka. Rör ut mjöl med grädde och vispa ner i soppan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Skär fisken i tärningar och lägg ner i soppan. Sjud ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt räkor och smaka av mde salt och peppar. Strö över hackad gräslök och servera.