ViktVäktarna - Lax- och linssallad med salladsost

Lax- och linssallad med salladsost

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god, matig sallad med ugnsbakad lax, gröna linser, rostade pinjenötter, salladsost, granatäpple och dill. Dressad med en citronvinägrett.

Ingredienser

Lax

500 g

Gurka

1 st, liten

Pinjenötter

3 msk

Gröna kokta linser

2 förp, avrunnen/avrunnet

Granatäpple

1 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Dill

1 msk, färsk, hackad

Ruccola

70 g

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Za'atar

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg lax på ett stort bakplåtspapper, salta och peppra och vik ihop till ett paket. Lägg laxpaketet på en plåt och sätt in i ugn 10–15 minuter. Låt svalna och dela i mindre bitar.
  3. Skiva gurka. Rosta nötter i en torr panna.
  4. Blanda ihop sköljda och avrunna linser med lax, gurka, granatäpplekärnor, pinjenötter, ost, dill och ruccola.
  5. Vispa ihop olja, pressad citronsaft och za’atar. Blanda ner i salladen.