ViktVäktarna - Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj

2
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax- och spenatpaj är en riktig klassiker! I denna har vi blandat ner även gräslök och citron och så har vi gjort pajskalet lite matigare i form av kikärter. Hur gott som helst!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vetemjöl

½ dl

Vatten

1 msk

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Gräslök

1 dl

Spenat, färsk

200 g

Citron

1 st

Lax

300 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa sköljda och avrunna kikärtor och mjöl fint i en matberedare. Tillsätt vatten, lite i taget, tills den går ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Nagga med gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och en nypa cayenne. Blanda ner hackad gräslök.
  4. Värm en liten skvätt vatten i en panna och lägg ner spenaten, låt den sjunka ihop. Riv över citronskal och pressa ner lite saft. Dela laxen i mindre bitar och salta lätt.
  5. Lägg över spenat och lax i pajskalet. Häll på äggstanning och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter.

Anteckning

Vill du lyxa till pajen är det gott att blanda ner 1-2 dl riven lagrad ost i äggstanningen!