ViktVäktarna - Lax- och svamplasagne

Lax- och svamplasagne

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lasagne med svamp, lax och en färskostsås smaksatt med apelsin, vitlök och dragon.

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Schalottenlök

2 st

Lax

400 g

Rapsolja

1 tsk

Färskost 4%

300 g

Apelsin

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Dragon

1 msk, färsk

Lasagneplattor, färska

200 g

Pecorino

1 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva svamp och finhacka lök. Dela lax i mindre bitar och salta och peppra lätt.
  3. Värm olja i en panna och stek lök och svamp tills det blivit mjukt och fått lite färg.
  4. Vispa ihop färskost med pressad apelsinsaft, pressad vitlök och finhackad dragon. Smaka av med salt och peppar.
  5. Varva lasagneplattor med färskostsåsen, de råa laxbitarna och svamp- och lökfräset. Toppa med ost och sätt in i ugn ca 20 minuter.