ViktVäktarna -   Lax i dill och tomat med västerbottensmos

Lax i dill och tomat med västerbottenmos

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyssna noga på detta – potatismos med västerbottensost och lax som bakas med plommontomater, dill och purjolök. Hur gott låter det inte? Och det bästa är att det är precis lika gott som det låter!

Ingredienser

Lax

600 g

Dill

1 dl

Tomat

500 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Potatis

600 g

Västerbottensost

1 dl, riven/rivet

Vitkål

200 g, strimlad, gärna kålmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krydda fisken med salt och peppar, strö på dill och lägg i en ugnsfast form.
  3. Skiva och lägg tomaterna på och runtom fisken. Strimla purjon och strö den över. Salta gärna lätt med lite flingsalt. Sätt in i ugnen tills fisken är så genomstekt du vill ha den, ca 15 minuter.
  4. Koka potatis. Häll av nästan allt vatten, låt ca 1 dl vara kvar i kastrullen. Stöt potatisen grovt. Vänd ner ost och låt den smälta in. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med moset och strimlad kål.