ViktVäktarna - Lax med honungssenapsås och rostade grönsaker

Lax med honungssenapsås och rostade grönsaker

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med en honungssenapssås med dill är precis lika gott som det låter. Serveras med rostade grönsaker.

Ingredienser

Butternutpumpa

400 g

Brysselkål

400 g

Gulbeta

2 st

Majrova

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Lax

600 g

Senap (dijon)

4 msk

Honung

1 msk

Vatten

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Vitlökspulver

¼ tsk

Dill

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela pumpa i mindre bitar, halvera brysselkål, klyfta betor, majrovor och lök. Blanda med olja, salt och peppa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 30-40. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  3. Vispa ihop senap, honung, vatten, vinäger och vitlökspulver.
  4. Lägg lax i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Pensla med 2 msk av såsen och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 10 minuter.
  5. Blanda resterande sås med finhackad dill.
  6. Servera laxen med de rostade grönsakerna och såsen.