Foto av Lax i flädersås från WW ViktVäktarna

Lax i flädersås

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör du din egen flädersaft? Prova att göra en sås till laxen med den karakteristiska flädersmaken.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Saft (koncentrerad)

1 dl, flädersaft

Honung, flytande

1 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Ingefära

1 msk, 1/2 - 1 msk färskriven

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Saft (koncentrerad)

2 msk, 1-2 msk flädersasft

Schalottenlök

½ st, finhackad

Dill

1 knippe(n)

Sockerärter

300 g

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Blanda samman yoghurt, 1-2 msk saft, schalottenlök och 1 msk dill till en sås. Smaka av med salt och peppar, och ställ kallt. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform, krydda med salt och peppar. Blanda saft och honung, häll det över laxen. Strö över strimlad purjo, tärnad morot och hackad ingefära. Tillaga i ugn 125° ca 15 minuter. Servera med potatis och sås och sockerärter.