Foto av Lax i röd sås från WW ViktVäktarna

Lax i röd sås

12
6
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och god fiskrätt med pressad potatis! Den röda såsen har god smak av tomat, ingefära, lite cayenne och basilika.

Ingredienser

Potatis

2 st

Lax

125 g

Tomater, krossade

1 dl

Fraiche 8%

3 msk

Fiskbuljong

½ dl

Paprikapulver

½ krm

Cayennepeppar

½ krm

Ingefära

½ krm

Gröna bönor

2 dl

Basilika

½ msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Koka upp tomat, fraiche, buljong och kryddor. Låt det sjuda 5 minuter. Lägg ner laxen i bitar och låt sjuda 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad basilika. Servera med pressad potatis och gröna bönor.