Foto av Lax i ugn med fetaostkräm från WW ViktVäktarna

Lax i ugn med fetaostkräm

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lättlagad laxrätt som gillas av de allra flesta. Serverad med en härlig sallad på babyspenat, pinjenötter och parmesan. Det kan bara inte bli fel!

Ingredienser

Olivolja

½ msk

Lax

600 g

Citronpeppar

1 krm

Sparris

400 g

Spenat, förvälld/fryst

150 g, 1 1/2 påse

Olivolja

1½ msk

Parmesanost

4 msk

Pinjenötter

2 msk

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pensla en ugnsfast form med ½ msk olivolja. Lägg i lax. Krydda den med citronpeppar och salt. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Lägg spenaten i en skål. Blanda i olja och parmesanost.
  4. Rosa pinjenötterna i en varm stekpanna och strö över salladen.
  5. Rör samman crème fraiche med fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka sparrisen al dente i lättsaltat vatten. Servera laxen med sallad, fetaostkräm och sparris.