Foto av Lax i ugn med kall pepparrotssås från WW ViktVäktarna

Lax i ugn med kall pepparrotssås

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsgrillade grönsaker som bädd till laxen, serveras med bulgur och en uppfriskande sås på yoghurt och pepparrot.

Ingredienser

Lax

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Apelsin

1 st, saft

Olivolja

2 msk

Broccoli

1 stånd

Bulgur, okokt

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Pepparrot

2 msk, riven/rivet, 1-2msk

Persilja

1 msk, 1-2 msk hackad

Instruktioner

  1. Skala och klyfta rödlök, pressa vitlöken, kärna ur och dela paprikan i större bitar. Lägg i en ugnsform. Blanda pressad apelsin med olja, salt och peppar. Ringla det över grönsakerna och tillaga i ugn 225° ca 10 min. Koka bulgurn. Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg på lax och broccolibuketter. Strö över salt och peppar och tillaga ytterligare ca 10 min. Blanda samman yoghurt och pepparrot, smaka av med salt och peppar. Servera laxen med grönsaker, bulgur och sås.