Foto av Lax med linguine i dillsås från WW ViktVäktarna

Lax med linguine i dillsås

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt lax serverad med en krämig pasta med zucchini, spenat, dill och citron. En enkel, men väldigt god, rätt som känns lyxig en vardagskväll!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, linguine

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Lax

600 g

Citron

½ st

Spenat, färsk

70 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Dill

1 knippe(n)

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hyvla långa remsor av zucchini med en osthyvel eller potatisskalare. Finhacka lök. Pressa vitlök.
  3. Värm hälften av oljan i en panna och fräs lök och vitlök i några minuter. Blanda ner zucchini, spenat och matlagningsbas och låt sjuda ett par minuter. Blanda ner hackad dill och smaka av med salt och chili flakes. Blanda ner avrunnen pasta.
  4. Hetta upp resterande olja i en panna och stek laxen tills den är så genomstekt du vill ha den. Salta och peppra och riv över citronskal.
  5. Servera laxen tillsammans med pastan.