Foto av Lax med apelsinsås från WW ViktVäktarna

Lax med apelsinsås

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Lax i apelsinsås... visst låter det ljuvligt! Fruktjuicen och ingefäran ger frisk smak och färg. Servera med pressad potatis till.

Ingredienser

Lax

125 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Vetemjöl

½ msk

Juice

1 msk, koncentrerad apelsin

Ingefära

½ tsk

Potatis

350 g

Gröna bönor

2 dl

Citron

2 skiva(or)

Dill

1 msk

Instruktioner

  1. Lägg laxfilén i en ugnsform. Koka potatisen. Blanda samman grädde, mjölk, mjöl, apelsinjuice, färskriven ingefära, salt och peppar. Häll det över fisken och tillaga i ugn 200° 15-20 minuter. Servera med kokt pressad potatis, bönor, citron och dill.

Anteckning

Vecka 17