ViktVäktarna - Kallrökt lax med dillstuvad potatis

Kallrökt lax med dillstuvad potatis

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dillstuvad potatis är en riktig klassiker! Serverad tillsammans med kallrökt lax, gurka och citron är det en riktig sommardröm.

Ingredienser

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

8 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Citron

½ st

Lax kallrökt

300 g

Gurka

1 st

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i bitar och koka dem i mjölken i en tjockbottnad kastrull tills de blir mjuka. Var försiktig så att mjölken inte bränner vid.
  2. Ta upp potatisbitarna. Blanda margarin med mjöl och rör ner i mjölken. Koka upp och låt koka någon minut tills den tjocknat något.
  3. Blanda ner potatisbitarna tillsammans med finhackad dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva upp gurka och klyfta citron.
  5. Servera med lax, citron och gurka.