Foto av Lax med het romsås från WW ViktVäktarna

Lax med het romsås

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lax, hummerfond och cayennpeppar? Visst, fräck mix, men åh så gott! Prova denna milda, men starka fiskrätt. Du kommer att bli överraskad!

Ingredienser

Lax

500 g

Potatis

800 g

Vatten

1 dl

Hummerfond

3 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Senap (dijon)

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Stenbitsrom (caviar)

6 msk

Cayennepeppar

1 krm

Sockerärter

4 dl

Instruktioner

  1. Skär bort skinnet från laxen och dela i portionsbitar. Koka potatisen.
  2. Vispa samman vatten, hummerfond, mjölk, matgrädde och senap i en traktörpanna eller större gryta. Låt det koka ihop något. Lägg ner laxfiléerna och sjud under lock ca 10 minuter.
  3. Hacka dillen, rör ner den (spara lite till garnering) och halva burken caviar. Smaka av med cayennepeppar.
  4. Garnera med dill och stenbitsrom. Servera med kokt potatis och sockerärter.
  5. Tips! Vill du ha en lite krämigare konsistens på såsen, tillsätt lite maizenaredning.