Foto av Lax med ingefära och kokos från WW ViktVäktarna

Lax med ingefära och kokos

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En läcker laxgryta med ingefära, lime och grönsaker. Servera med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

1 dl

Lax

300 g

Kokosmjölk, lätt

2 dl, ½ burk

Ingefära

2 tsk, 1-2 tsk

Lime

½ st, rivet skal och saft

Sockerärter

200 g

Paprika

½ st, tärnad

Persilja

1 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka ris. Koka upp kokosmjölk, ingefära, limeskal och saft. Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i pannan. Låt det sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten. Lägg sockerärter och paprika i pannan, strö över persilja och servera med ris.