Foto av Lax med rotfrukter från WW ViktVäktarna

Lax med rotfrukter

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Topping till laxen gjord på fraiche och dill, smakar ljuvligt ihop med rotfrukterna. Så snabbt och så gott!

Ingredienser

Potatis

3 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

2 dl

Grönsaksfond

1 msk

Spenat, färsk

35 g

Lax

250 g

Fraiche 8%

1 dl

Dill

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och strimla rotfrukterna. Koka upp vatten och fond, lägg i rotfrukterna och låt dem koka ca 10 min. Häll upp i durkslag och låt dem rinna av. Häll upp i en ugnsform och blanda ner spenaten. Lägg laxen ovanpå. Blanda ihop fraiche och dill, klicka det på laxbitarna och tillaga i ugn 200° ca 10 min.