Foto av Lax med spenattopping från WW ViktVäktarna

Lax med spenattopping

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med underbar topping som serveras med pressad potatis. Den här rätten är lättlagad och passar utmärkt när du ska ha middagsbjudning.

Ingredienser

Potatis

800 g

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Spenat, färsk

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Lax

500 g, 4 filéer à 125 g

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Hacka lök och vitlök, fräs det ett par minuter i oljan. Tillsätt spenaten och låt den mjukna. Häll på matgrädde och låt koka ihop några minuter. Blanda ner ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort skinnet på laxen och dela i portionsbitar. Lägg laxen i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Fördela spenatstuvningen ovanpå och strö över pinjenötterna. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  5. Servera laxen med pressad potatis.