Foto av Lax med stuvad fänkål från WW ViktVäktarna

Lax med stuvad fänkål

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Stuvad fänkål, en spännande och krämig smakupplevelse trots valet av magra ingredienser. En perfekt och billig vardags- eller festmåltid.

Ingredienser

Potatis

1 st

Lax

150 g

Citronpeppar

1 krm

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

2 dl

Fänkål

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

1 st

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Krydda laxen men citronpeppar och sätt in den i ugnen på 175° i ca 15 min. Gör under tiden stuvningen. Rör ut mjölet i lite mjölk till en redning och blanda därefter i resten av mjölken. Dela fänkålen i bitar och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt mjölkblandningen, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i potatisen. Servera med morot skuren i stavar och klyftad tomat.