ViktVäktarna - Lax med vitvinssås

Lax med vitvinsås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax serverad med potatis, broccoli och vitvinssås. Väldigt enkelt, men väldigt gott!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Citron

1 st

Broccoli

1 stånd

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fiskfond

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg lax på en bakpappersklädd plåt. Riv över citronskal och pressa över citronsaft, krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen 20 minuter eller tills laxen är klar.
  4. Finhacka lök och stek i margarin. Häll på matlagningsvin, matlagningsbas och fond, låt det puttra ca 5 minuter. Blanda ner redning, smaka av med salt och peppar och blanda ner hackad persilja.
  5. Dela broccoli i mindre buketter och koka hastigt i lättsaltat vatten.
  6. Servera laxen med potatis, sås och broccoli.

Anteckning

Det är också gott att fräsa broccolin i lite olja och strö över flingsalt.