ViktVäktarna - Lax- och ananasburgare

Lax- och ananasburgare

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga burgare med laxfilé, stekta champinjoner och ananas. En riktigt härlig kombination.

Ingredienser

Fraiche 5%

1 dl

Senap

3 tsk

Honung, flytande

3 tsk

Dill

1 knippe(n), hackad

Ananas

400 g

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora, gärna fullkorn

Spenat, förvälld/fryst

70 g, babyspenat

Lax

500 g

Citron

1 st

Rapsolja

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Champinjoner

250 g

Instruktioner

  1. Blanda fraiche med senap, honung och dill. Smaka av med salt och peppar. Tärna ananas smått och blanda ner i fraichen. Bre ut på underdelen av hamburgerbröden och toppa med spenat.
  2. Krydda lax med salt, peppar och pressad citron. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek laxen på båda sidor några minuter. Lägg upp på bröden.
  3. Skala och skiva lök. Skiva svamp. Stek i resterande olja tills det mjuknat och börjat få färg. Lägg på laxen och toppa med ovansidan på brödet.