Foto av Lax- och gnocchipudding med pepparrot från WW ViktVäktarna

Lax- och gnocchipudding med pepparrot

15
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild laxpudding där potatisen är utbytt mot potatisgnocchi. Smaksatt med dill och pepparrot och toppad med mandelspån är det en garanterad hit!

Ingredienser

Lax

500 g

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Dill

1 knippe(n)

Rapsolja

1 tsk

Bladspenat

200 g

Cocktailtomater

250 g

Potatisgnocchi

400 g

Grekisk yoghurt 0%

5 dl

Vetemjöl

2 msk

Ägg

3 st

Pepparrot

1 msk, riven/rivet

Mandelspån

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela lax i mindre bitar. Hacka lök, vitlök och dill.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek lök minst 10 minuter. Lägg i lax och vitlök och lät fräsa med hastigt. Tillsätt spenat och tomat och låt steka med några minuter. Salta och peppra och blanda ner gnocchi. Lägg över i en ugnsfast form.
  4. Blanda yoghurt, mjöl, ägg, pepparrot och dill. Häll över i formen och toppa med mandel.
  5. Sätt in i mitten av ugnen tills puddingen stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter.