ViktVäktarna - Lax- och grönkålspaj

Lax- och grönkålspaj

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Paj med kallrökt lax, grönkål och lagrad ost.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Rågflingor

1 dl

Kvarg naturell 0,3%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

1 msk, 1-2 msk

Grönkål

200 g

Rapsolja

1 tsk

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Ost 17%

1½ dl, riven/rivet, lagrad

Lax kallrökt

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda hastigt ihop mjöl, rågflingor, kvarg, margarin och vatten i en matberedare till en pajdeg. Tryck ut i en pajform. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  3. Dela grönkål i mindre bitar och stek i en panna med olja tills den sjunkit ihop något. Lägg över i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda ner ost. Strimla lax i mindre bitar och blanda ner. Häll över grönkålen och grädda i ugn ca 25 minuter tills den stelnat.