Foto av Lax- och spenatlasagne från WW ViktVäktarna

Lax- och spenatlasagne

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför inte byta den klassiska lasagnen mot denna goda lax- och spenatvarianten som går hem hos både barn och vuxna? Godast blir det att servera tillsammans med en sallad.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, gula

Spenat, färsk

400 g, färsk

Olivolja

1 tsk

Grönsaksbuljong

3 dl

Lax

200 g

Krossade tomater

1 förp

Timjan

1 msk

Cottage cheese, naturell 1,5%

400 g

Dill

1 msk, hackad

Muskotnöt

1 krm, 1/2-1 krm

Lasagneplattor, torkade

12 st

Ost riven 17%

3 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Strimla spenaten ganska grovt. Fräs lök och spenat i olja 3-5 min. Häll på buljong och låt det sjuda några min. Skär laxen i tärningar och blanda med tomater. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda cottage cheese med dill, muskot, salt och peppar. Häll lite spenatsås i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, spenatsås, tomatsås och cottage cheese i formen. Avsluta med cottage cheese. Strö över riven ost och tillaga i ugn 200° ca 25-30 min. Servera med sallad.