Foto av Lax- och spenatpasta från WW ViktVäktarna

Lax- och spenatpasta

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax och spenat är en riktigt klassisk smakkombination. Tillsammans med vitlök, cocktailtomater och lime är detta recept verkligen "spot on"!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lime

½ st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Spenat, förvälld/fryst

70 g

Cocktailtomater

125 g

Fraiche 5%

2 dl

Muskotnöt

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär lax i mindre bitar. Hetta upp margarin och bryn laxbitarna hastigt ett par minuter. Krydda med salt, peppar och limesaft. Ta upp laxen ur pannan.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i margarin. Lägg ner spenaten och låt fräsa med ett par minuter.
  4. Halvera tomaterna och lägg ner tillsammans med fraiche i pannan med spenaten. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda ner pasta och lax och servera.