ViktVäktarna - Lax med pak choi och nudlar

Lax med pak choi och nudlar

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En publikfriande middag med lax bakad med en hoisin- och vitlökssås serverad med svamp, pak choi och nudlar. Enkelt, snabbt och gott!

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Lax

500 g

Hoisinsås

2 msk

Rapsolja

1½ msk

Japansk soja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipulver

1 krm

Pak choi

250 g

Risnudlar okokta

180 g

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva svamp. Lägg lax i en ugnsfast form.
  3. Blanda ihop hoisinsås, 1 msk olja, soja, pressad vitlök och chilipulver. Pensla laxen, spara ca ½ msk till senare. Sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  4. Hetta upp ½ msk olja i en panna och stek svampen tills den fått fin färg. Blanda ner resterande sås och ta upp från pannan.
  5. Dela pak choi i kvartar. Stek i pannan på medelhög värme tills den börjar bli mjuk och har fått fin färg. Salta och peppra.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera nudlarna med laxen, svampen och pak choi. Pressa över lite lime.