ViktVäktarna - Lax med pasta och krämig bönpesto

Lax med pasta och krämig bönpesto

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax serverad med pasta och en matig pesto gjord på bönor, spenat, basilika, valnötter, vitlök och citron.

Ingredienser

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Spenat, färsk

35 g

Basilika

1 kruka(or)

Citron

1 st

Valnötter

40 g

Sparris

250 g

Rapsolja

1 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

200 g

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Spenat, färsk

35 g

Instruktioner

  1. Lägg sköljda och avrunna bönor, pressad vitlök, spenat, basilika, rivet citronskal och valnötter i en matberedare och kör till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Skär sparris i mindre bitar och stek i olja i en stekpanna.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Spara 1 dl av kokvattnet
  4. Stek lax i margarin, salta och peppra.
  5. Blanda runt peston med pasta och kokvatten från pastan och vänd ner sparris och spenat. Servera till laxen.