Lax tikka masala med pilaf - ViktVäktarna

Lax tikka masala med pilaf

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lika vacker och färgsprakande som den smakar fantastiskt! Låt dig frestas av denna spännande rätt full av godsaker och nyttigheter.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl, basmatiris

Currypasta

1½ msk, tikka masalasmak

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Lax

500 g

Blomkål

300 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kanelstång

1 st

Kardemumma

1½ krm

Gurkmeja

1 tsk

Mandelspån

2 msk

Russin

½ dl

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Koriander

1 msk

Spenat, färsk

200 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Blanda currypasta med yoghurt och bre på laxen. Lägg i en ugnsform på bakplåtspapper och tillaga i ugn ca 15 min.
  3. Dela blomkål i mindre bitar och koka ca 5 min i saltat vatten.
  4. Skala och hacka lök. Hetta upp en panna med olja och stek löken, pressa ner vitlök och tillsätt kanelstång, kardemumma och gurkmeja. Låt fräsa ca 1 min.
  5. Blanda ner mandelspån, russin, ris, blomkål, vatten och buljongtärning. Låt puttra några min och blanda sedan ner koriander och spenat. Servera med laxen och citronklyftor.