Foto av Laxburgare med limeaioli, mango och avokado från WW ViktVäktarna

Laxburgare med limeaioli, mango och avokado

16
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare är alltid en hit! Bjud familjen eller vännerna på en laxburgare med krämig och syrlig limeaioli och härligt mogen mango och avokado.

Ingredienser

Lax

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Rapsolja

2 tsk

Majonnäs, lätt 32%

1 dl

Lime

½ st

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Socker

1 tsk

Mango

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or)

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Dela lax i mindre bitar. Skala och hacka lök. Lägg i en matberedare tillsammans med ägg, ströbröd, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Forma till biffar och stek i olja i en panna.
  2. Blanda majonnäs med pressad lime, pressad vitlök och socker. Smaka ev. av med lite salt.
  3. Skala och skiva mango och avokado. Rosta bröden och toppa dem med ruccola, laxburgare, mango och avokado. Avsluta med en klick aioli.