Foto av Laxcarpaccio från WW ViktVäktarna

Laxcarpaccio

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tunna skivor lax med pressad citron, kapris och oregano. En god förrätt som kräver lite förberedelser, men det är det värt!

Ingredienser

Lax

200 g, färsk

Olivolja

4 tsk

Citron

¼ st, 2 tsk saft

Kapris

1 msk

Oregano

2 tsk, färsk

Baguette à 15 cm

1 st, 75 g

Instruktioner

  1. Putsa laxen och ta bort eventuella ben, lägg den i frysen 1 dygn. Låt laxen tina i kyl någon timme. Skär laxen i tunna skivor (lättast om den är lite fryst fortfarande) och lägg ut dem på kalla tallrikar. Blanda olja och citronsaft och ringla det över laxen, låt det sedan stå och marinera 5 minuter. Fördela kapris och oregano över och krydda med salt och nymald svartpeppar. Servera med bröd och eventuellt en liten sallad. Tips – Hälleflundra fungerar utmärkt i detta recept.