ViktVäktarna - Laxfilé med valnötskrisp

Laxfilé med valnötskrisp

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Alltså låt oss prata lite om denna mat! Lax smaksatt med citron och ugnsbakad med en krispig röra på panko, parmesan, valnötter och persilja. Serverad med en sallad på svamp, äpple och spenat. En riktigt smarrig helglunch kallar vi detta.

Ingredienser

Lax

500 g

Citron

1 st

Persilja

1 knippe(n)

Valnötter

20 halv(t)/halvor

Panko ströbröd

4 msk

Parmesanost

4 msk

Rapsolja

1 tsk

Salladslök

4 st

Champinjoner

250 g

Äpple

3 medelstor(t)/medelstora

Spenat, färsk

100 g

Vinäger

½ msk

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg lax i en ugnsfast form. Pressa en halv citron över och krydda med salt och peppar.
  3. Hacka persilja och valnötter. Blanda ihop med panko, parmesan, olja, salt och peppar. Sprid ut ovanpå fisken och sätt in i ugn ca 15 minuter.
  4. Skiva salladslök och svamp, tärna äpple och blanda samman med babyspenat.
  5. Rör ihop vinäger, olja, vatten, saft från en halv citron, salt och peppar till en dressing och häll över spenatsalladen. Servera med laxen.