Foto av Laxfilé med fetaosttäcke från WW ViktVäktarna

Laxfilé med fetaosttäcke

14
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lax med krämigt fetaosttäcke. Lättlagad, läcker rätt till helgen.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Basilika

1 msk, färsk

Cocktailtomater

20 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar. Blanda samman fetaost och fraiche. Hacka basilikan och rör ner i blandningen, krydda med salt och peppar. Bred blandningen jämnt över filéerna, lägg halverade körsbärstomater på toppen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med pressad potatis och blandad sallad.