Foto av Laxfylld cannelloni från WW ViktVäktarna

Laxfylld cannelloni

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supergod cannelloni med laxfyllning! Serveras med en god bönsallad.

Ingredienser

Lax

300 g, filé

Lax kallrökt

50 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Kvarg naturell 1%

125 g, ½ burk

Äggula

1 st

Dill

½ dl, hackad

Lasagneplattor, torkade

8 st, färska

Kräftstjärtar

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Mjölk 0,5%

3 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Parmesanost

2 dl

Gröna bönor

200 g

Sockerärter

200 g

Cocktailtomater

250 g

Citron

½ st, saft

Instruktioner

  1. Blanda grädde, vin och mjölk till såsen i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner i såsen. Låt koka ca 2 min. Blanda ner 1 dl av osten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Ansa och finhacka purjolöken. Stek den i 1 tsk olja på svag värme ca 2-3 min. Låt svalna.
  4. Finhacka laxen. Blanda ihop med purjolök, kvarg, äggula, dill, salt och peppar.
  5. Fördela laxröran på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form och lägg ner rullarna. Häll resterande sås över och strö på parmesan. Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.
  6. Garnera med kräftstjärtar och dill. Servera med lättkokta bönor, sockerärter och tomater. Ringla över 1 tsk olja blandat med citronsaft och salt.