Foto av Laxkotlett i paprikasås från WW ViktVäktarna

Laxkotlett i paprikasås

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Citron- och senapsglaserad lax med smakrik paprikasås! Chili och dragon ger god smak och lite hetta åt såsen.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

500 g

Senap (dijon)

1 tsk

Citron

1 st, 1/2 dl saft

Paprika

1 st, gul

Lök

2 st, röd/röda

Haricots verts

1 dl

Paprika

1 st, röd

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Fraiche 5%

1½ dl

Dragon

1 tsk

Chilipeppar

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Dela lök och gul paprika i bitar. Blanda senap och pressad citron. Pensla laxbitar, lök och paprika med det och ställ i kyl 10 minuter. Finhacka den röda paprikan och blanda med yoghurt, fraiche, dragon, chilipeppar och smaka av med salt. Lägg lax och grönsaker på folie och grilla på grill eller i ugn ca 6 minuter. Vänd laxen efter halva tiden. Servera laxen med grönsaker, kokt potatis och sås.