ViktVäktarna - Laxlasagne med grönkål

Laxlasagne med grönkål

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne fylld med varmrökt lax, prästost, schalottenlök och grönkål. En riktig Italien-möter-Sverige-lasagne! Drömgod.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Grönkål

200 g

Lax varmrökt

400 g

Rapsolja

2 tsk

Kvarg naturell 0,3%

250 g

Mjölk 0,5%

5 dl

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Ost riven 17%

3 dl, präst

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

120 g, 12 plattor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök, strimla kål och dela lax i mindre bitar.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken en stund. Blanda ner kålen och låt den steka med tills den är mjuk. Ta från värmen och vänd ner laxen.
  4. Blanda kvarg och mjölk i en kastrull. Koka upp och blanda ner majsstärkelse. Vänd ner riven ost och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll en fjärdedel av såsen i en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor med såsen och kål- och laxblandningen. Avsluta med lasagneplattor och sås och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  6. Låt stå 10 minuter innan servering och servera gärna med en sallad.