ViktVäktarna - Laxpudding med kallrökt lax och spenat

Laxpudding med kallrökt lax och spenat

6
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kallrökt lax tillsammans med dill är en given smakkombination som alltid funkar. Testa denna smarriga laxpudding. Den funkar super året runt, men är så klart allra bäst med svensk färskpotatis när den säsongen är här.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lax kallrökt

300 g

Spenat, färsk

70 g

Dill

1 knippe(n)

Ägg

4 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Morot

250 g

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala och strimla lök. Stek mjuk i hälften av margarinet. Smörj en ugnsform med resterande margarin.
  4. Skiva potatis och lägg i ett lager i botten på formen. Strimla lax och lägg hälften av vardera lax, lök, spenat och hackad dill ovanpå. Lägg sedan ett nytt lager potatis och fyll på med resterande lax, lök, och spenat. Lägg slutligen potatis överst.
  5. Vispa ihop ägg, matlagningsbas och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Lägg resterande dill i äggstanningen och häll den i formen.
  6. Ställ in formen i ugn ca 25-30 min till puddingen stannat och fått fin färg.
  7. Servera med morotsstavar.